Επαγγελματικός χορός

 

Εάν ο χορός είναι το πάθος σας και έχετε βρεθεί πολλές φορές να σκέφτεστε πόσο πολύ θα σας άρεσε η ιδέα της διδασκαλίας, τότε μάλλον έχει έρθει η στιγμή να αδράξετε την ευκαιρία για καριέρα στο χορό. Η επιλογή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας αποτελεί για πολλούς μια εφικτή επιλογή. Οι ώρες είναι ευέλικτες και η αμοιβή μπορεί να είναι αρκετά καλή. Ορισμένοι νομίζουν οτι για να ασχοληθεί κανείς επαγγελματικά θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει χορό από πολύ μικρή ηλικία και να έχει το σώμα μπαλαρίνας, όμως αυτό δεν ισχύσει καθόλου. Κατ' αρχήν, υπάρχουν πολύ σημαντικότερες ικανότητες που πρέπει να έχει ένας καλός δάσκαλος από το να είναι ο τέλειος χορευτής. Οι επιτυχημένοι δάσκαλοι χορού πρέπει να έχουν ειδικές γνώσεις γύρω από το 'μηχανισμό' κάθε συγκεκριμένου βήματος.

Η Αlma Latina από το 2001 διδάσκει πετυχημένους επαγγελματίες και είναι υπερήφανη για όλους τους απόφοιτους χορευτές που έχουν αποκτήσει διπλώματα τόσο στο American όσο και στο International Style. Συγκεκριμένα, η Alma Latina είναι η μοναδική σχολή χορού στην Ευρώπη στην οποία τέσσερεις δάσκαλοι έχουν δίπλωμα Grand Master of Dance και δύο Master of Dance στο American Style, ενώ τρεις έχουν Grand Master στο Αργεντίνικο Τανγκό. Στο International Style, 7 δάσκαλοι έχουν διπλώματα σε ballroom, latin και freestyle εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν πτυχίο Fellow σε χορούς latin. Επιπλέον, στην Alma Latina τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν απονεμηθεί 90 επαγγελματικά διπλώματα και στα δύο ήδη όλων των επιπέδων και ειδών χορού.

Πολλοί χαρισματικοί χορευτές μπορεί να κινούνται με απόλυτη τελειότητα γιατί είναι προικισμένοι από την φύση τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι έχουν έμφυτη και την ικανότητα της διδασκαλίας, ιδιαίτερα σε μαθητές που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το χορό. Στην Alma Latina πιστεύουμε οτι ο ενθουσιασμός, το πάθος, η υπομονή και η ικανότητα της διδασκαλίας είναι αρετές πολύτιμες για κάθε μελλοντικό δάσκαλο χορού. Προκειμένου να εξερευνήσετε το ταλέντο σας στον επαγγελματικό χορό, επισκεφθείτε την Alma Latina σήμερα!