Συχνές Ερωτήσεις

 1. Τι είναι το Βallroom dancing;
  To Ballroom Dancing είναι ένα είδος χορού όπου το ζευγάρι χορεύει με αρμονικές και συντονισμένες κινήσεις σε κυκλική κατεύθυνση (αντίθετα από αυτή του ρολογιού) πάνω στην πίστα. Το Ballroom Dancing βασίζεται σε συγκεκριμένα βήματα και φιγούρες τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με απεριόριστους τρόπους. Στο Ballroom Dancing εντάσσονται χοροί όπως το Τάνγκο, το Foxtrot, το Βαλς, κ.ά.
   
 2. Ti είναι οι Latin χοροί;
  Οι Latin χοροί χαρακτηρίζονται από ρυθμικές κινήσεις που συμβαδίζουν με το ρυθμό των Latin τραγουδιών. Κύριο χαρακτηριστικό των βημάτων είναι οι εκφραστικές και σύντομες κινήσεις καθώς και η κουβανέζικη κίνηση των γοφών. Οι Latin χοροί είναι πολύ δημοφιλείς στα πάρτι γιατί η μουσική τους διακατέχεται από γρήγορο ρυθμό και χαρούμενα τραγούδια. Χοροί όπως Salsa, Mambo, Cha - Cha και Merengue ανήκουν στην κατηγορία των Latin χορών.
   
 3. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του χορού;
  Ο χορός, εκτός από την θετική επιρροή που ασκεί στην ψυχολογική διάθεση του χορευτή, βοηθά σημαντικά στην συντήρηση της καλής φυσικής κατάστασης. Επίσης, η συστηματική χορευτική άσκηση συμβάλλει στην διατήρηση ή/και μείωση του σωματικού βάρους, βελτιώνει την ευελιξία, μειώνει το στρες και αυξάνει την καλή διάθεση. Ο χορός είναι παράλληλα ένα κοινωνικό χόμπι καθώς χρειάζεται πολύ κέφι και καλή παρέα!
   
 4. Τι χορούς μπορώ να μάθω εγώ;
  Με λίγες ή καθόλου γνώσεις για χορό, μπορείτε να μάθετε όποιο είδος χορού σας αρέσει ή ακόμα και όλα τα είδη. Χοροί όπως Βαλς, Τάνγκο, Foxtrot και Quickstep ανήκουν στην κατηγορία των κλασικών χορών ενώ Mambo, Samba, Cha - Cha και Rhumba είναι παραδείγματα ιδανικών χορών για πάρτυ.
   
 5. Χρειάζομαι παρτενέρ για να μάθω χορό;
  Όχι. Εάν δεν έχετε παρτενέρ, τα ομαδικά γκρουπ είναι έτσι δομημένα ώστε να εξασκείστε χορεύοντας με τους συμμαθητές σας και προπαντός να βελτιώνετε τη τεχνική σας. Στα ιδιαίτερα μαθήματα, εάν δεν έχετε παρτενέρ, ο/η δάσκαλος/α έχει το ρόλο του παρτενέρ.
   
 6. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθω χορό;
  Ο συνδυασμός ομαδικών και ιδιαίτερων μαθημάτων και η επιπλέον πρακτική εξάσκηση (π.χ. συμμετοχή στα πάρτι της Alma Latina) είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε σωστά αλλά και γρήγορα.
   
 7. Πόσα μαθήματα πρέπει να κάνω την εβδομάδα;
  Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Ορισμένοι μαθητές κάνουν μία φορά την εβδομάδα και άλλοι περισσότερες φορές. Εμείς θα δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το στόχο σας και προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.
   
 8. Δεν ξέρω τίποτα από χορό. Μήπως θα νιώθω άβολα;
  Όχι. Στην Alma Latina επιδιώκουμε να βοηθάμε τους μαθητές να αισθανθούν άνετα και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση προσαρμόζοντας πάντα την εκμάθηση στο επίπεδο και τις ικανότητες του μαθητή.
   
 9. Τι χρειάζεται να φοράω στα μαθήματα;
  Να φοράτε άνετα ρούχα και μαλακά παπούτσια. Τα παπούτσια με δερμάτινες σόλες είναι προτιμότερα ενώ τα αθλητικά δεν ενδείκνυται.
   
 10. Που μπορώ να χορεύω εκτός της Σχολής;
  Ευκαιρίες για χορό έχετε όπου σας κάνει κέφι! Μερικά μόνο παραδείγματα είναι σε πάρτι, κλαμπ, γάμους, εταιρικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις άλλων σχολών χορού, κλπ.